Categorieën
prentenboeken voor alle leeftijden Prentenboeken voor kleuters

Grote jongens huilen wél

Het is de eerste schooldag van Levi en hij is bang. Hij huilt, maar zijn vader zegt: grote jongens huilen niet! Dus Levi houdt zijn tranen in en vertrekt. Maar onderweg merkt hij dat grote jongens wél huilen, voor verschillende redenen…
Ontroerend boek met mooie illustraties.

Jonty Howley
Vanaf 4 jaar

Categorieën
Actueel thema: Racisme Leesboeken +10 jaar

Planeet Omar

Omar verhuist en moet naar een nieuwe school. Daar gaat niet alles zoals gedacht want de bullebak van de klas heeft het op hem gemunt. Gelukkig is het bijna Suikerfeest (joepie!) en dan krijgt hij pakjes (dubbel joepie!). Dat laatste is natuurlijk enkel als Omar zich gedraagt…
Dit boek zit tussen een leesboek en een stripverhaal in!

Zanib Mian
Vanaf 8 jaar

Vind het boek in je BIB, klik hier!

Categorieën
prentenboeken voor alle leeftijden Prentenboeken voor kleuters

Tijs en de eenhoorn

Tijs loopt weg van huis omdat hij zijn vorige thuis mist. Onderweg komt hij een eenhoorn tegen. Hij herkent hem meteen want hij heeft hem zelf getekend. Samen zoeken ze zijn oude huis. Onderweg ontdekt Tijs waarom de eenhoorn ook op straat ronddwaalde: de eenhoorn hoort nergens bij en niemand ziet hem omdat hij niet bestaat. Vinden ze samen wat ze allebei zoeken?

Imme Dros en Harrie Geelen
Vanaf 5 jaar

Zoek dit boek in je BIB!

Categorieën
Leesboeken +10 jaar

San Diego, mon amour

Johanna kust op het strand voor het eerst een jongen, Zoltan. Wat een magisch moment! Twee dagen later sterft plots haar moeder en het contact met Zoltan valt weg. Johanna snapt niets meer van het leven en zoekt steun bij de dolfijnen die haar vader traint in het dolfinarium. Maar Johanna is niet de enige hier het moeilijk heeft… Ook Zoltan worstelt met veel gedachten en gevoelens.
Wanneer er enkele rare dingen gebeuren in het dolfinarium, komen hun werelden terug samen…

Marieke van Hooff
Vanaf 10 jaar

Zoek dit boek in je BIB!

Categorieën
Leesboeken +10 jaar

Harde noten

Wanneer de ouders van Kaat en Sep uit elkaar gaan, verhuizen ze met hun moeder naar de stad. Sep maakt snel veel vrienden, maar bij Kaat gaat het niet zo vlot. Ze is het buitenbeetje op school en wordt al snel gepest. Het pesten gaat ook over in cyberpesten (pesten via internet). Wat nu?

Ilse de Keyzer
Vanaf 11 jaar

Zoek dit boek in je BIB!

Categorieën
Leesboeken +10 jaar Leesboeken +6 jaar

Dit is mijn huis, zei het water


Joris moet verhuizen, maar dat wil hij niet. Want hij wil niet weg van Lize in de vijver van hun oude tuin. Hij vult flessen met water en modder om mee te nemen naar de nieuwe tuin. Lize moet mee! Maar wie is Lize eigenlijk?

Bouke en Daniel Billiet (auteurs), Heide Boonen (illustrator)
vanaf 9 jaar

Zoek het boek in je BIB!

Categorieën
Leesboeken +10 jaar

Het lastige leven van Léa Olivier deel 1: verloren

Léa verhuist en moet haar beste vriendin en haar vriendje achterlaten. Op haar nieuwe school voelt ze zich alleen. Of erger: verloren! Want niet iedereen is even lief.

Ontdek de facebookpagina van Léa Olivier HIER!

Catherine Girard-Audet
Vanaf 9 jaar

Zoek het boek in je BIB!