Categorieën
Boeken met tips in Weetjesboeken

Dood zijn, is dat voor altijd?

dood zijn is dat voor altijd Lies Scaut boek kinderen rouw sterven babbelboek

Over de dood praten is zowat het moeilijkste wat er is. En toch: er zijn zoveel vragen! In dit informatieve boek komen de meest uiteenlopende vragen aan bod. Er staan ook opdrachtjes in, om het rouwproces te helpen.

Lies Scaut
Vanaf 9 jaar

Zoek het boek in je bib. (klik!)

Categorieën
prentenboeken voor alle leeftijden

Prins Oliebol (of hoe bolrond liefde kan zijn)

Prins Karus is een bolmollig en vrolijk jongetje. Tot zijn mama gedood wordt door een kanonskogel. Dan krijgt hij bijna niets meer door zijn keel en wordt hij dunner en dunner. Zijn vader wil dat hij trouwt met een mooie, slanke prinses, maar dat zegt de prins niets… Wie kan hem opbeuren?

Marc De Bel en Nikola Hendrickx
Vanaf 6 jaar

Zoek het boek ik je bib!

Categorieën
Leesboeken +10 jaar

Aan tranen heb je toch niks

In dit verhaal brengt een meisje de zomervakantie door bij haar grootouders. Haar vader is net gestorven, maar ze huilt niet. Aan tranen heb je toch niks, denkt ze. En dan spoelt er een walvis aan en verandert alles.

Espen Dekko
Leesboek vanaf 10 jaar

Zoek het boek in je bib. Klik hier.

Categorieën
Leesboeken +10 jaar

De hemel kan wachten

Je krijgt een kijk in het dagboek van een meisje dat in een ziekenhuisbed ligt. Iedereen vindt haar zielig, maar dat is ze absoluut niet. Ontdek wat ze meemaakt en hoe ze zich voelt.

Gideon Samson

Vanaf 10 jaar

Ontdek het boek in je bib!

Categorieën
prentenboeken voor alle leeftijden Prentenboeken voor kleuters

Een warm dekentje

Dit boek gaat over een meisje dat sinds haar geboorte beste vrienden is met haar kat. Ze begrijpen elkaar en hebben veel pret samen. Tot het beestje ziek wordt en veel pijn moet lijden. De familie beslist het dier een spuitje te geven en zachtjes te laten sterven. Dat doet het meisje veel verdriet.

Het boek bestaat uit 2 stukken: het verhaal zelf en tips voor ouders of begeleiders om te helpen bij dit soort verdriet en om te gaan met de dood.

Nathalie Slosse en Marlies van Dijck
Vanaf 4 jaar

Zoek het boek in je BIB!

Categorieën
Leesboeken +10 jaar

San Diego, mon amour

Johanna kust op het strand voor het eerst een jongen, Zoltan. Wat een magisch moment! Twee dagen later sterft plots haar moeder en het contact met Zoltan valt weg. Johanna snapt niets meer van het leven en zoekt steun bij de dolfijnen die haar vader traint in het dolfinarium. Maar Johanna is niet de enige hier het moeilijk heeft… Ook Zoltan worstelt met veel gedachten en gevoelens.
Wanneer er enkele rare dingen gebeuren in het dolfinarium, komen hun werelden terug samen…

Marieke van Hooff
Vanaf 10 jaar

Zoek dit boek in je BIB!

Categorieën
Boeken met tips in

De wensbloem

Snuiter en Kago zijn beste vrienden. Maar een paar dagen nadat ze samen Kago’s verjaardag vieren loopt het mis: Kago sterft in een verkeersongeval. Snuiter heeft het moeilijk: hij slaapt slecht en blijft maar denken: waarom moest Kago sterven? Alles rondom hem heen doet hem aan zijn vriend denken. Hij vraagt zich zelfs af of hij de schuld heeft: had hij het ongeval kunnen voorkomen? Gelukkig zijn er andere vrienden die hem helpen…

Dit boek heeft ook een gedeelte met opdrachten en vragen!

Nathalie Slosse en Rocio del Moral
Vanaf 3 jaar

Zoek dit boek in je BIB!

Categorieën
prentenboeken voor alle leeftijden

Groetjes uit Poesbekistan

Het boek start met een brief van Cat aan haar poes. Die stierf even geleden en via brieven zoekt ze samen met haar papa een manier om het verdriet te verwerken. Maar Cat heeft niet alleen haar poes verloren, ook haar mama is gestorven en dat verdriet is moeilijker om mee om te gaan…

Kim Crabeels (auteur) en Seppe Van den Berghe (illustrator)
Vanaf 8 jaar

Zoek dit boek in je BIB!

Categorieën
Leesboeken +10 jaar Leesboeken +6 jaar

Dit is mijn huis, zei het water


Joris moet verhuizen, maar dat wil hij niet. Want hij wil niet weg van Lize in de vijver van hun oude tuin. Hij vult flessen met water en modder om mee te nemen naar de nieuwe tuin. Lize moet mee! Maar wie is Lize eigenlijk?

Bouke en Daniel Billiet (auteurs), Heide Boonen (illustrator)
vanaf 9 jaar

Zoek het boek in je BIB!

Categorieën
prentenboeken voor alle leeftijden Prentenboeken voor kleuters

Lola en de leasekat

Sinds haar man is gestorven, voelt Lola zich alleen. Ze heeft niemand meer om voor te zorgen. Tot ze op internet een katje vindt en niet meer alleen in huis rondloopt.

Ceseli Josephus Jitta
Prentenboek voor de lagere school

Zoek het boek in je BIB!